Snickerdoodles.
Kategori: Allmänt

Kom hem från förskolan efter APT idag och tänkte lägga mig på soffan för att slappa men ändrade mig och tur var väl det. Jag bryggde lite kaffe och bläddrade bland min bakböcker och blicken föll mest på Roy Fares United States Of Cakes. Denna fantastiska bok! Roy Fares är en annan av mina inspiratörer bland socker och vetemjöl. Han har en värme, finess och talang. Som en bonus är han ju Sveriges snyggaste sockerböna, puss på dig Roy.
Slängde ihop Snickerdoodles från boken och jag lovar, du kommer att äta fler än en kaka.
Roys snickerdoodles
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1 3/4dl strösocker
1 rumsvarmt ägg
1 tsk vitvinsvinäger
Garnering
1/2dl strösocker
2 tsk malen kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
2. Vispa smör och socker fluffigt.
3. Tillsätt ägget och fortsätt vispa,
4. Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern.
5. Arbeta ihop till en jämn och fin deg.
6. Rör ihop socker och kanel på en tallrik.
7. Dela degen i 20-22 delar och rulla dem till bollar. Rulla de sedan i sockret och kanelen.
8. Lägg kulorna glest på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem.
9. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått lite färg i 8-11 minuter, håll lite koll så att de inte bränns.

