Gröna tomater.
Kategori: Allmänt
Jag får väl erkänna att årets sommar inte var den vänligaste mot mina växter på balkongen. Chilin blåste bort, jordgubbarna tittade mest surt på mig men tomaterna gav verkligen frukt! Enda nackdelen är att inte en enda lyckades bli röd. Istället för att vänta på eventuell mognad i fönstret eller slänga så valde jag att koka in tomaterna tillsammans med härliga smaker av kanel och kryddnejlika.
Inlagda gröna tomater
200-300 g gröna körsbärstomaer
vatten
salt
Lagen
2 dl ättika
3 dl vatten
3 dl socker
10 hela kryddnejlikor
1 hel kanelstång
Fyll en kastrull med vatten och lite salt, lägg i tomaterna och låt koka upp. Koka i ca. 10 minuter.
Häll bort kokvattnet och lägg tomaterna i en rengjord glasburk.
Koka upp alla lagens ingredienser. Häll över tomaterna och sätt på locket på burken.
Efter ett dygn häller du försiktigt av lagen och kokar upp den igen. Ta bort eventuellt skum som lagras på ytan.
Häll över tomaterna igen och tillslut burken. Ställ i kyl eller kallskåp. Ta fram de efter någon vecka och njut!