Äppelkladdkaka med kokos och kanel
Kategori: Allmänt

Som en dröm i munnen!
Vilken succé denna kaka gjorde när den dukades fram. En härligt kladdig kaka med äpple, kokos, kanel och crumble på toppen. Både en och två bitar fick plats i min mage i alla fall! Inspirerad av herrhavreflarn.se.
Äppelkladdkaka
Kakan
150 g smör
2,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
kokos
kokos
Äppelfyllningen
3 goda äpplen (jag använde några gröna jag hittade hemma)
1/2 dl vatten
socker och kanel efter behag
lite maizena
Crumble
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
1 dl farinsocker
lite kanel
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skär äpplena i mindre bitar och koka ihop med vatten, socker, kanel och lite maizena. Koka tills det blir mosigt men ändå lite bitar kvar.
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
1 dl farinsocker
lite kanel
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skär äpplena i mindre bitar och koka ihop med vatten, socker, kanel och lite maizena. Koka tills det blir mosigt men ändå lite bitar kvar.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarbotten. Smöra och bröda kanterna med kokos.
Smält smöret. Blanda ner socker, vetemjöl, vaniljpulver, bakpulver och rör ihop. Tillsätt äggen och rör det till en smidig smet. Häll kaksmeten i formen.
Blanda ingredienserna till crumblen och crumbla ihop det ordentligt med fingrarna.
Klicka över äppelfyllningen och bre ut den jämn över kakan. Slå över crumblet.
In i ugnen med kakan i 25 minuter.
Låt svalna en liten stund. Önskar du lite glasyr på, florsocker och vatten, vänta tills den svalnat helt.
Lycka till!
Smält smöret. Blanda ner socker, vetemjöl, vaniljpulver, bakpulver och rör ihop. Tillsätt äggen och rör det till en smidig smet. Häll kaksmeten i formen.
Blanda ingredienserna till crumblen och crumbla ihop det ordentligt med fingrarna.
Klicka över äppelfyllningen och bre ut den jämn över kakan. Slå över crumblet.
In i ugnen med kakan i 25 minuter.
Låt svalna en liten stund. Önskar du lite glasyr på, florsocker och vatten, vänta tills den svalnat helt.
Lycka till!


