Äppelsnabbis med choklad.
Kategori: Allmänt
Äta de som de är, baka både sött och salt med de, dricka de... Listan kan göras lång! En älskad frukt i mitt hushåll.

Slängde ihop en liten och nätt överraskningdessert idag. Perfekt för portionsformar och smakerna av äpple, mandel, solrosfrön och choklad var som balsam för själen. En liten bit choklad om dagen gör kroppen god och glad!
Äppelsnabbis med choklad
2 portioner
Fyllning
2 äpplen
1 dl oskalad mandel
1 dl ljust muscovadosocker
2 msk kanel
0,5 dl kokosflingor
8 bitar valfri choklad (jag hade mjölkchoklad)
Crumble
1 dl solrosfrön
50 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl ljust muscovadosocker
Smör
Kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i mindre bitar. Mortla mandlarna så att de krossas lätt till mindre bitar. Stek med smör, kanel, kokos, mandel och muscovadosocker tills det blir mjukt, omkring 10-15 minuter.
Smöra portionsformarna, bröa med kokosflingor.
Blanda alla ingredienser till crumblen i en skål och smula ihop det med fingrarna.
Täck botten i formarna med äppelfyllning, lägg i två chokladbitar, lägg i resten av fyllningen och tryck ner de två andra chokladbitarna. Täck över med crumble. Grädda i ugnen 20-25 minuter.