Äppelfrallor.
Kategori: Allmänt


25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
3 äpplen
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
1 ägg
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och riv äpplena.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, äpple och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
3. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.